קידום אתרים באנגלית

 23/03/2025

חברות ישראליות רבות  שפעילות גם, או בעיקר בחו"ל מפעילות אתרי אינטרנט באנגלית.

לאתרים כאלו חשוב לעשות קידום אתרים שמתאים למדינות כמו אנגליה, אוסטרליה וכמובן ארה"ב.

האתגר המרכזי של מקדמי אתרים ישראלים הוא רמת התחרותיות הגבוהה יותר, מדובר כאן בהרבה יותר מתחרים וגם הרבה יותר ביטויי מילות מפתח.

רכישת דומיין לקידום אתר באנגלית

נתחיל דווקא בנקודה טכנית. איך יודעים איזה מבנה של דומיין אתם צריכים? 

בעיקרון, אם האתר שלכם באנגלית הוא בנוסף לאתר בעברית, רצוי מאוד לקנות דומיין נפרד ולא להישאר על הדומיין הישראלי. 

אלו הדומיינים של המדינות שהזכרנו (יש כמובן גם מדינות קטנות יותר):

עולמי וגם ארה"ב – > .com 

אנגליה -> .co.uk

אוסטרליה -> .au

התרחבות לשפות נוספות

אחת השאלות הגדולות היא מה עושים במידה ורוצים לתרגם את האתר לשפות נוספות. הדרך הכי פשוטה היא ליצור תת ספריה. לדוגמה, mybusiness.com/fr לאתר בצרפתית ולסמן כל שפה באתר המתאים באמצעות תג HTML שנקרא hreflang.

חשוב להדגיש שזהו לא פתרון מושלם: גוגל אומנם מקבל חלק מהסיגנלים שמשפיעים על הקידום מהדומיין הראשי, אבל לאתר עם דומיין מקומי שמקבל קישורים בעיקר מאתרים מאותה המדינה עדיין יכול להיות יתרון משמעותי.

מצד שני, זה דורש עבודה כפולה, כך שכל עוד אין לכם שוק מאוד גדול שאתם חייבים לחדור אליו, אנחנו לא ממליצים עליה.

מחקר מילות מפתח ומחקר מתחרים באנגלית מול עברית

באנגלית יש הרבה יותר ביטויי חיפוש, ולכן מחקר מילות מפתח הוא מורכב יותר ודורש עבודה מדויקת.

אם תיקחו יותר מדי ביטויים דומים, אתם עשויים לגלות שאתם צריכים ליצור המון עמודים וזה יסרבל מאוד את העבודה.

מצד שני, יש יותר הזדמנויות בקידום של ביטויים ארוכים (long tail).

באותו אופן יש גם יותר מתחרים וצריך לחפור גם בעמוד שני או אפילו שלישי כדי להבין מיהם המתחרים החזקים יותר. זאת בניגוד למתחרים בארץ, שבדרך כלל חוזרים על עצמם בעמוד הראשון או השני.

כלי SEO מקצועיים (כגון SEMRush או ahrefs) יכולים להקל מאוד על העבודה הזו ולא יזיק גם להסתכל בגוגל טרנדס כדי לראות את המגמות השונות במדינות שונות וגם באזורים שונים באותה  המדינה. יהיה לכם קשה יותר להסתדר רק עם כלים חינמיים או כלי מילות המפתח של גוגל.

בשלב ראשון, אנחנו ממליצים לחפש ביטוי זנב ארוך ולראות אילו תוצאות גוגל מחזיר. ייתכן שתגלו שהתוכן שגוגל מחזיר הוא באיכות נמוכה והמתחרים לא משקיעים בביטוים האלו יותר מדי מאמץ. 

כשתתחילו לקבל תנועה מביטויי זנב ארוך יהיה לכם יותר מרחב נשימה, תוכלו להתחרות על ביטויים מאתגרים יותר, בזמן שהלקוח כבר נהנה מתנועה שמתחילה להיכנס לאתר.

ראו: איך עושים מחקר מילות מפתח

אחסון 

אתר באנגלית עדיף לאחסן בחברת אחסון שפועלת באותה המדינה. יש אחסון ברמות שונות, שירותי האחסון היותר זולים (כמו GoDaddy) מאוד לא מומלצים. הם פחות יציבים ומהירים, מה שעלול לפגוע בביצועים של האתר ובסופו של דבר גם בדירוגים שלו.

חלק גדול מהמקדמים מעדיפים לאחסן את האתרים שלהם ב-Cloudflare, שהוא שירות שיכול להעתיק את האתר לשרתים שונים ולשלוח את המידע משרת קרוב למחשבו של הגולש באמצעות רשת להפצת תוכן, CDN (יש גם אפשרות להשתמש ב-CDN בנפרד).

החיסרון של אחסון מקצועי ברמה הזו הוא ממשק הניהול שדורש הכרה עם מונחים טכניים, אבל זה פחות מסובך מכפי שזה נדמה ויש גם  מדריכים ברשת שמסבירים איך לעשות זאת (כולל בעברית).

בניית קישורים

לבניית קישורים בחו"ל יש יתרונות וחסרונות: היתרון הוא שיש יותר אתרים שאפשר לקבל מהם קישורים. החיסרון הוא שהמתחרים שלכם מקבלים קישורים מאתרים חזקים שלכם יהיה כנראה קשה יותר ליצור איתם קשר. 

לדוגמה, אם יש לכם חברת סטארטאפ, תרצו להגיע לאתרים גדולים יחסית. לא חסרים אתרי טכנולוגיה גדולים באנגלית, אבל לא תמיד קל להגיע אליהם ולקבל חשיפה אם אין לכם את הקשרים הנכונים.

מלבד חיפוש אקטיבי אחרי אתרים כאלו (אפשר גם לשכור חברת שיווק), חשוב לבנות את המותג שלכם ולכתוב תוכן מקורי שאחרים ירצו לשתף אותו. זו גם ההזדמנות לנצל את הרשתות החברתיות. 

ראו: האם צריך קישורים עדיין? 

E-E-A-T

תוכן מקורי ובעל ערך הוא חשוב לא רק עבור טקטיקות של בניית קישורים, אלא גם באופן כללי אם אתם רוצים להתקדם בגוגל.

E-E-A-T הוא מושג שראשי התיבות שלו הם Experience, Expertise, Authoritativeness ו- Trustworthiness (ניסיון, מומחיות, סמכותיות ואמינות). 

מה זה בעצם אומר?

  • שהתוכן באתר מבוסס על ניסיון אמיתי של הכותב
  • שהכותבים מומחים בתחומם ויש להם סמכותיות מוכחת (לדוגמה, תואר או כתיבה במקורות נחשבים אחרים)
  • אמינות נוגעת בעיקר לשקיפות. לדוגמה, ביקורות אמיתיות על מוצרים ומדיניות ברורה.

E-E-A-T חשוב לכל אתר (גם בעברית), אבל יש לו חשיבות מיוחדת כשהאתרים עוסקים בנושאים כבדי משקל כמו רפואה, נדל"ן, פיננסים וגם רכישת מוצרים יקרים (רכבים למשל).

הדרך הכי טובה להתאים את האתר שלכם ל-E-E-A-T היא לעשות מפת דרכים ואפיון מדויק של התוכן שאתם רוצים שיהיה באתר, כולל מקורות. אם תצליחו להגיע למומחים שונים ולערוך איתם ריאיון או לתת להם לכתוב פוסט אורח, זה יהיה אפילו יותר טוב.

ראו: כתיבת תוכן לקידום אתרים

התאמה של האתר לאזורים שונים באותה מדינה

דיברנו כבר על התאמת האתר למדינות שונות, אבל יש עוד דבר שחשוב לזכור: מדינות כמו ארה"ב או אנגליה הן הרבה יותר גדולות מאשר ישראל. זה יכול להיות קריטי עבור אתרים שמעניקים שירותים בכמה אזורים באותה המדינה 

מנעולנים הם למשל דוגמה קלאסית. אפילו אם האתר שלכם מתמקד רק במדינה (State) אחת, חשוב מאוד שתקימו עמוד שונה לכל עיר או אפילו אזורים באותה העיר (אם מדובר בערים גדולות מאוד כמו ניו-יורק).

בהקשר הזה חשוב לנצל את Google My Business בצורה חכמה. למי שלא מכיר, זה השירות שמאפשר לבעלי מקצוע וחנויות לפרסם את עצמם על גבי מפות גוגל. 

AI Overviews

מאז מהפכת ה-AI נכנס גם פקטור נוסף: דפי תוצאות שמחזירים הרבה מאוד מידע עם הפחתה משמעותית במספר הקישורים לאתרים או קישורים פחות בולטים.

ai overviews

ה-AI Overviews פגעו וממשיכים לפגוע בתנועה לאתרי אינטרנט רבים מכיוון שיש פחות קישורים לאתרים או שקשה מאוד למצוא אותם בתוך כל התוכן שה-AI מייצר.

יש אומנם טכניקות SEO שאמורות לשפר את הסיכוי שלכם להופיע ב-Overviews כמו למשל התאמה שלו לקריאה על ידי חיפוש קולי והקפדה יתרה על E-E-A-T – אבל אין ספק שאם אתם רוצים לשמר את התנועה לאתר שלכם, אתם חייבים לחשוב על הבאת תנועה לאתר מעבר למנועי חיפוש.

מאיפה אפשר לקבל עוד תנועה? הנה כמה רעיונות:

  • הזרמת תנועה מערוצים חברתיים (קבוצות בפייסבוק, פוסטים בלינקדאין)
  • הפצת תוכן באמצעות ניוזלטרים או התראות בדפדפן
  • שליחת הודעות לעיתונות לאתרים בתחום שלכם שירצו לקבל תוכן חינם (זו גם הזדמנות לקבל קישורים שיפנו חזרה אליכם)

לסיכום

קידום אתרים באנגלית דורש תכנון מראש בשל התחרות הגבוהה והיקף ביטויי החיפוש הרחב. בחירת דומיין נכון, אחסון איכותי, מקדם אתרים מומלץ ותוכן בעל ערך ובניית קישורים חכמה הם המפתחות להצלחה. 

בנוסף, התאמת האתר לאזורים גיאוגרפיים שונים ושימוש בכלי SEO מתקדמים יכולים להעניק יתרון משמעותי. 

חשוב גם לשים לב להשפעה ההולכת וגוברת של AI Overviews על תוצאות החיפוש, חשוב לגוון את מקורות התנועה באמצעות רשתות חברתיות, ניוזלטרים ושיתופי פעולה, כדי לבסס נוכחות דיגיטלית חזקה לאורך זמן.

שאלות ותשובות

האם קידום אתרים באנגלית עולה יותר?

תקציבי קידום בינלאומיים הם בדרך כלל יקרים יותר ויכולים גם להגיע ל-10,000 ₪. תלוי כמה מהר חשוב לכם להתקדם, קחו בחשבון שהקידום בכל מקרה ייקח יותר זמן.

בכל אופן, חשוב לשבת עם חברת ה-SEO שבחרתם ולתאם ציפיות, להבין בדיוק על מה אתם משלמים ומהם האתגרים הספציפיים שניצבים מולכם.

ראו: מחירון קידום אתרים

האם לעבוד עם כותבי תכנים מחו"ל?

כן, אבל עם הסתייגות חשובה: עבדו עם כותבים שמגיעים מהמדינה בה אתם רוצים להתמקד, גם אם המחיר הוא יקר יותר. יש הרבה מקדמים שמעדיפים לקחת כותבים זולים מאוד (למשל, מהודו) ולשלם להם גרושים. 

אולי לאתרים משניים זה מספיק, אבל לא לאתרים ראשי שחשוב לכם לשמור עליו מפני שינויי אלגוריתם או סימון של האתר על ידי גוגל

מה עם שימוש ב-AI?

אין ספק ש-AI מצטיין יותר באנגלית, אבל תוכן AI הוא בסופו של דבר פשוט אוסף של תכנים מאתרים אחרים… גוגל לא תמיד אוהב את זה ויש לו יכולת מסוימת להבין שמדובר בתוכן לא לגמרי מקורי…

 מצד שני, יש המון דברים שכן אפשר לעשות עם AI לטובת קידום באנגלית:

  • תרגום דפים לאנגלית באופן מקצועי יותר (לעומת גוגל טרנסלייט)
  • בדיקת התחביר והדקדוק (Grammar)  באנגלית
  • הצעות לאסטרטגיות קידום, ראשי פרקים וניסוח מיילים לשיתופי פעולה
  • מציאת מקורות לקישורים או אתרים בהם תוכלו לאזכר את האתר שלכם (Reddit, Quora וכו').

Shape
Shape

פוסטים קשורים

Local SEO - קידום אתרים מקומי
קידום אתרים

קידום אתרים מקומי

קידום אתרים מקומי הוא כלי חשוב עבור בעלי עסקים שמפעילים חנויות פיזיות או בעלי מקצועות חופשיים שנותנים שירות בבית הלקוח – במאמר הזה חשפנו את כל הסודות בתחום.

קרא עוד »
תחזוקת אתרים
שיווק דיגיטלי

תחזוקת אתרים

צריכים תחזוקה לאתר שלכם? מצאתם את הכתובות הנכונה – אנו מספקים שירותי תחזוקת אתרים בישראל במחיר מצוין ובשירות איכות, עם תמיכה מלאה וללא פשרות!

קרא עוד »