קידום אתרים מקומי

 23/03/2025

קידום אתרים מקומי הוא כלי חשוב עבור בעלי עסקים שמפעילים חנויות פיזיות או בעלי מקצועות חופשיים שנותנים שירות בבית הלקוח. לדוגמה, טכנאי מזגנים, אינסטלורים, טכנאים של מכשירי חשמל ביתיים, שיפוצניקים ועוד. 

אז מה זה למעשה קידום מקומי?

כשאומרים "קידום מקומי" מתכוונים לשני סוגים שונים של טכניקות קידום אתרים:

1.פתיחת רשומה מקומית של פרופיל גוגל לעסקים (Google Business Profile). מהרגע שגוגל מאשרת את העסק שלכם, הוא יופיע על מפות גוגל. אתם יכולים לבחור נקודה ספציפית (כמו במקרה של חנות) או אזורי שירות במקרה של בעלי מקצוע.

כשגולש יחפש עסקים באזור שלכם, ייתכן שהוא יופיע בבלוק העסקים על גבי מפה שגוגל מציג. הגולש גם יכול לבחור את האזור המבוקש או פשוט להקליד אותו בחיפוש.

2.טכניקה נוספת של קידום אתרים מקומי היא יצירת עמודים אזוריים סביב אזורי השירות שהעסק פועל בו. הטכניקה הזו יכולה להתאים לעסקים שרוצים להתפרס לאזורים גדולים יותר או מי שלא מסתפק בתוצאות המקומיות של המפות ורוצה להופיע גם ביתר תוצאות החיפוש "הרגילות".

קידום מקומי דרך גוגל מפות – איך עושים את זה?

יצירת רשומה מקומית לעסק היא פשוטה מאוד: מחפשים Google Business Profile או "פרופיל עסק בגוגל" (גוגל אוהבת לשנות את השם מדי פעם). בדרך כלל התוצאה הראשונה תוביל אתכם להוספת עסק על גבי המפות של גוגל.

מכאן פשוט עוקבים על גבי ההוראות על המסך. חשוב לבחור את הקטגוריה הנכונה ולהוסיף פרטים נוספים כמו שעות פעילות, שירותים שאתם נותנים, פרטי יצירת קשר וכל מה שנראה לכם רלוונטי.

ככל שתתנו יותר מידע, כך הסיכוי שגוגל יציג אתכם על המפות יגדל.

לגבי מילות מפתח: יש דעות לכאן ולכאן בנוגע להוספה של מילות מפתח בשם העסק (לא בשדות אחרים). בעיקרון הדבר נוגד את הקווים המנחים של גוגל וגם יכול לבלבל את גוגל שמחפש בדיוק את אותו שם במקומות אחרים באינטרנט כדי לאמת את זהות העסק (נדבר על זה בהמשך). ראו: איך עושים מחקר מילות מפתח.

לכן עדיף לשלב מילות מפתח בתיאור העסק באופן טבעי, ולא כרשימת מכולת.

איך לגרום לעסק שלכם להופיע במפות במקום בולט?

גוגל מציג בדרך כלל רק 2-3 עסקים מתוך כל אלו שהוא מציג על גבי המפה, ולכן כדאי שנעשה כל מה שאנחנו יכולים כדי לגרום לעסק לבלוט ככל הניתן. אפשר גם לראות שהעסקים היותר מומלצים מבחינת גוגל מופיעים עם השם שלהם כנקודות גדולות, ואילו עסקים פחות מדורגים מופיעים כנקודות קטנות.

בגדול יש שני פקטורים מרכזיים שקובעים עד כמה העסק שלכם יבלוט:

1.מספר הביקורות והדירוג שלהן – מאוד חשוב לבקש מהלקוחות שלכם ביקורות אם הם היו מרוצים מהשירות שלכם (יש קישור שאפשר לשתף בתוך לוח הניהול). יחד עם זאת, לא כדאי לדחוף אותם לתת לכם רק ביקורות של חמישה כוכבים, זה לא נראה טבעי וגוגל גם אוסרת על "תמריצים" לכתיבת ביקורות חיוביות.

גוגל מסתכלת גם על הפידבק שלכם, ולכן ענו באופן ענייני גם לביקורות רעות. 

גוגל מדגישה שעליכם לאשר את כל הביקורות. אפשר להתלונן על ביקורת ספציפית אם היא כוללת העלבות או שאתם חושדים שמדובר במתחרה שלכם שלא באמת קיבל מכם שירות, אבל כדאי להשתמש באפשרות הזו רק כמוצא אחרון.

2.אזכורים – אזכורים (Mentions) דומים לקישורים, אבל הם לא חייבים להיות לחיצים. לדוגמה, אם מישהו כתב על העסק שלי בפוסט ציבורי בפייסבוק שגוגל יכול לסרוק, גוגל יבין שמדובר על עסק עם נוכחות.

פעם היה מקובל לשים את העסק בהרבה מאוד אינדקסים כדי לבנות Mentions. היום העצה שלנו היא להתמקד רק באינדקסים איכותיים שעוברים עריכה ידנית.

לדוגמה, אם אתם רופאים שמקבלים מטופלים בקליניקה הפרטית שלכם, כדאי מאוד שתופיעו באתרים כמו Doctors, אינפומד וכו'.  חלק גדול מהאתרים מציעים דפי עסק בחינם בלי קישור, שעדיין עושים את העבודה.

שימו לב שפרטי העסק חייבים להיות זהים לאלו שבפרופיל גוגל שלכם, בעיקר מספר הטלפון, הכתובת ושם העסק (NAP).

באופן כללי, קידום על גבי מפות גוגל הוא פשוט יחסית ואם יש לכם זמן פנוי, אתם יכולים לבצע חלק גדול ממנו בעצמכם. 

קידום אתרים מקומי באמצעות דפי תוכן ממוקדים

יכול להיות שבשלב הזה אתם שואלים את עצמכם אם קידום במפות של גוגל לא מספיק, התשובה היא שלא תמיד, וזה משתי סיבות:

1.לגוגל יש נטייה להחזיר תוצאות מעט שונות לפי מיקום המשתמש גם כשלא מדובר בתוצאות מקומיות. לכן כדאי ליצור באתר דפים שיתמקדו באזורים מסוימים.

לדוגמה, אלו תוצאות החיפוש של "ספריה ציבורית" כשמחפשים את השאילתה מזכרון יעקב:

סיפריות ציבוריות - בחיפוש בגוגל

אם נבדוק את התוצאות דרך כלי לבדיקת מיקומים, הן יהיו מעט שונות:

תוצאות של קידום אתרים

2.המפות נספרות כתוצאה אחת בלבד (והן לא תמיד בראשי העמוד). זה אומר שיש לנו עוד 9 תוצאות אורגניות אחרות (לא כולל מודעות) שגם הן יכולות להביא לנו מבקרים.

איך עושים קידום אתרים מקומי לדפי תוכן בצורה נכונה?

לצורך הדוגמה ניקח אתר של מדביר שמשרת את תושבי תל  אביב והערים שמסביבה. באתר כזה כדאי לנו ליצור את העמודים האלו:

  • מדביר ברמת גן
  • מדביר בגבעתיים
  • מדביר בחולון
  • מדבר בבת ים
  • מדביר בפתח תקווה

האתגר הוא ליצור עמודים שיהיו מספיק שונים אחד מהשני. יש הרבה מקדמי אתרים שלוקחים בדיוק את אותו הטקסט, משכתבים אותו ומחליפים את השם של העיר או היישוב.

זו אומנם שיטה מהירה, אבל היא לא תמיד משיגה את המטרה וצריך לחזק את האתר באמצעות הרבה מאוד קישורים (שזה בדרך כלל יותר יקר ומסובך).

אז מה עושים?

התשובה היא מגדילים קצת ראש וחושבים על שילוב של שכונות ורחובות גדולים, או מחפשים את הניואנסים השונים. לדוגמה, בבת ים וחולון יש הרבה יתושים וחולדות בגלל הקרבה לים.

אם פעם זה היה כאב ראש רציני, היום מאוד קל למצוא מידע רלוונטי באמצעות AI:

מדביר בגבעתיים - דוגמה להסבר על קידום לוקאלי (מקומי)

בדרך כלל אין לכלי AI בעיות עם נתונים פשוטים כמו שמות רחובות ושכונות, אבל הם עדיין יכולים להמציא פה ושם דברים לא נכונים. לכן תמיד חשוב להצליב נתונים (אפשר גם עם כלי AI אחרים).

תפסת מרובה לא תפסת

בשלב הזה רצוי להדגיש שיש גבול למספר הדפים שכדאי לשים: כל עמוד שאתם מוסיפים דורש מכם עוד עבודה וגם יכול לגרום למצב שבו האתר מתחרה בעצמו ("קניבליזציה"). 

מוטב להתמקד בערים ויישובים גדולים, אלא אם כן אתם נמצאים באזור שבו אין עיר אחת או יישוב מרכזי (לדוגמה, עמק חפר).

יש גם מצבים שבהם עושים קידום אתרים מקומי לעסקים גדולים שיש להם הרבה סניפים או עובדים בכל רחבי הארץ. כאן צריך לחשוב גם על חווית השימוש ובאיזה ערים ספציפיות להתמקד כדי לא לבלבל את הגולש (במקרים קיצונים גוגל יכול להוריד את הדירוגים לאתר שלא נוח לגלוש בו)…

לסיכום

  • קידום אתרים מקומי מתחלק לקידום על גבי מפות גוגל ויצירת דפים ממוקדי מקום
  • קידום על גבי מפות גוגל הוא פשוט יותר ויכול להביא לא מעט תנועה
  • כדי להתקדם במפות חשוב שיהיו לכם מספר גבוה של ביקורות מאוזנות
  • קידום באמצעות דפים ממוקדי מקום הוא מסובך יותר ובדרך כלל כדאי להיעזר בחברת קידום אתרים כדי לא לפגוע בחוויית הגלישה

שאלות ותשובות

האם פתיחת פרופיל במפות גוגל היא בחינם?

כן, כל אחד יכול להוסיף את העסק שלו ולהופיע במפות. יש אומנם גם פרסום ממומן במפות, אבל הוא יחסית פחות נפוץ.

למה גולשים לא יכולים להוסיף ביקורות לעסק שלי?

לפעמיים גוגל חוסמת את האפשרות לפרסם ביקורות עבור חלק מהקטגוריות בזמינים רגישים (כמו במהלך מלחמת חרבות ברזל) במטרה למנוע ספאם וניצול לרעה של הפלטפורמה. למרבה הצער לפעמים מדובר בחסימה גורפת גם עבור גולשים ישראלים.

למתחרה שלי יש "דף מקומי" לא מושקע והוא עדיין נמצא מעלי

התוכן הוא לא הכול. לפעמים גוגל נותן לאתרים יותר קרדיט בגלל הקישורים שלהם, ויש הרבה דרכים שונות "לבנות קישורים". יכול להיות גם שמדובר בוותק או פקטורים אחרים.

Shape
Shape

פוסטים קשורים

תחזוקת אתרים
שיווק דיגיטלי

תחזוקת אתרים

צריכים תחזוקה לאתר שלכם? מצאתם את הכתובות הנכונה – אנו מספקים שירותי תחזוקת אתרים בישראל במחיר מצוין ובשירות איכות, עם תמיכה מלאה וללא פשרות!

קרא עוד »